איך לישון טוב יותר כשמצוננים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

איך לישון טוב יותר כשמצוננים?

איך לישון טוב יותר כשמצוננים?הצלחתם לשרוד את היום למרות הצינון ובשעה טובה אתם מוכנים להיכנס למיטה ולשקוע לשינה מתוקה. למרבה הצער, התסמינים שהטרידו במהלך היום, לא מוכנים עדיין ללכת לישון ולהיעלם לעולם שכולו חלומות.

תחת זאת הם מחליטים דווקא בשעות הלילה להפוך למציקים במיוחד ולהדיר שינה מעיניכם. במאמר שלפניכם תמצאו את כל הטיפים היעילים ביותר שיעזרו לכם לישון כמו תינוק, גם אם אתם מצוננים להטריד.

1.השתמשו במכשיר אדים

בדרך כלל בתקופת הצינון העור באזור האף מגורה מאוד בשל השימוש התכוף בממחטות נייר ולכן חשוב לשמור על רמת לחות גבוהה באוויר בזמן השינה. כמו כן כאשר האף סתום, אנחנו נוטים לנשום מהפה, מה שעלול לגרום ליובש משמעותי של אזור הפה.

מכשיר אדים הוא פתרון מצוין ליובש השורר בחדר השינה במהלך הלילה. המכשיר מסייע לשמור על לחות באזור הפה והאף ומונע גירוי של הריריות והעור באזורים אלה. ישנם שני סוגים של מכשירי אדים: מכשיר אדים קרים ומכשיר אדים חמים.

לכל אחד מהמכשירים יתרונות וחסרונות שחשוב להכיר ואם יש לכם אפשרות, נמליץ לכם להתנסות בשימוש בשני המכשירים כדי לבחון את ההשפעות השונות שלהם ולהבין איזה מהם מתאים לכם יותר. על קצה המזלג נציין כי מכשיר האדים החמים פולט אדים המתעבים על קירות החדר ולכן בשימוש רציף וממושך עלול ליצור כתמי עובש על הקירות. כמו כן השימוש בו לא מומלץ בחדרי שינה של ילדים קטנים מחשש לכוויות.

מכשיר האדים הקרים בטיחותי יותר לשימוש וצריכת החשמל שלו נמוכה יותר. יחד עם זאת, לרוב העלות שלו גבוהה יותר בהשוואה למכשירי האדים החמים. כדי לשפר את היעילות של מכשיר האדים, ניתן להשתמש בשמנים אתריים כמו אקליפטוס למשל.

2. הקפידו על מקלחת לפני השינה

מקלחת חמה לפני השינה מסייעת להרפיית השרירים הכאובים וכן מסייעת להירגעות, להרחבת דרכי הנשימה ולשיפור הנשימה.

הגביהו את השליש העליון של הגוף

במקום להגביה את אזור הראש בלבד באמצעות כריות, הגביהו את כל השליש העליון של הגוף. ניתן לעשות זאת על ידי הגבהת הרגליים האחוריות של המיטה באמצעות ספרים או לבנים. הגבהה של הראש בלבד באמצעות כריות יוצרת כיפוף שאינו טבעי לשרירי הצוואר ועשויה לגרום לבעיות נשימה בתקופת ההצטננות. לעומת זאת הזווית שבה פלג הגוף העליון כולו מוגבה, הרבה יותר טבעית, נעימה ונוחה.

3. הימנעו משנת צהריים

מחלות החורף מלוות לרוב בתחושת עייפות וחולשה. כתוצאה מכך, רבים מאתנו נוהגים לנמנם או לחטוף תנומות קצרות במהלך היום כשאנחנו חולים במהלך החורף. הבעיה היא ששינה במהלך היום, עשויה בהחלט להקשות על ההירדמות בשעות הלילה. אי לכך, אם אתם חשים בתחושת נמנום במהלך היום, הרשו לעצמכם לנוח, אך הקפידו שלא להירדם. כמו כן באופן כללי מומלץ ביותר להקפיד על זמני שינה קבועים, במיוחד בתקופת ההצטננות.

4. הצטיידו היטב לקראת הלילה

שמרו את כל הציוד הדרוש לכם במהלך הלילה בהישג יד. הכוונה היא למשל לכוס מים, ממחטות נייר, קרם לחות, משחה סינית או כל דבר אחר. כך תוכלו להימנע מקימה מהמיטה בשעות הלילה שלא לצורך. הכינו לעצמכם "ערכת לילה" והניחו אותה על שידת הלילה לצד המיטה.

5. הימנעו מתרופות הגורמות לערנות

כולנו מודעים לכך שיש תרופות המיועדות לטיפול בתסמינים של מחלות חורף, המכילות מרכיבים הפוגעים בערנות כמו תרופות המכילות קודאין, המשמשות לטיפול בשיעול. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי ישנן גם לא מעט תרופות שעשויות לגרום להגברת הערנות.

תרופות אלה עשויות להקשות על ההירדמות ולכן מומלץ להימנע מהן במהלך תקופת ההצטננות. כך לדוגמה תרופות המכילות פסאודואפדרין כמו סינופד, קלסינוס או אפלפי, עשויות במקרים מסוימים לגרום לתופעת לוואי של חוסר מנוחה ועצבנות וחשוב להיות מודעים לכך לפני הנטילה.

אולי יעניין אותך גם:

צינון קיץ – למה זה קורה, האם חולף מהר יותר מאשר צינון בחורף, וכיצד ניתן לטפל?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן